Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ένα έγκλημα «αναζητά» τους δολοφόνους-Τρία χρόνια από την ημέρα που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα-Πού βρίσκεται η υπόθεση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Παρασκευή, από την ημέρα που εντοπίστηκε, σε δύσβατη έκταση εντός των ορίων της Π.Ε. Γρεβενών, η σορός του άτυχου νεαρού Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Ένα έγκλημα που ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί, που ακόμη «αναζητά» τη λύση και τους ενόχους του. Μια υπόθεση που επί πολλούς μήνες είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον σε ολόκληρη τη χώρα και θεωρείται, ίσως, μαζί με τη δολοφονία της 15χρονης Τριανταφυλλιάς Αντωνιάδου στη Βλάστη το 2004, οι σημαντικότερες υποθέσεις δολοφονιών που δεν έχουν εξιχνιαστεί στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία 15 χρόνια.

O φάκελος της υπόθεσης, σύμφωνα με τις σημερινές πληροφορίες του Kozanimedia, παραμένει ανοιχτός και είναι στη διάθεση ανακριτή και εισαγγελέα Κοζάνης, με το όλο θέμα να μην έχει κλείσει, αλλά καιχωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Θυμίζουμε την υπόθεση Κωστή Πολύζου, όπως την είχε περιγράψει η Αγγελική Νικολούλη, που ασχολήθηκε και ακόμη ασχολείται με τη συγκλονιστική αυτή ιστορία…

«Ο Κωστής 23 μόλις χρόνων, χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Μάλιστα την καληνύχτισε και έδειχνε να θέλει να ξεκουραστεί. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από μισή ώρα! Δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τις 3 τα ξημερώματα η μητέρα του κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα.

Οι συγγενείς του πατριού που μένουν στον επάνω όροφο είπαν στην εκπομπή ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11.30. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει. Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, όπως το περιγράφει η οικογένεια.

Τα σκυλιά αποκάλυψαν τον τάφο

fl753

Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η απάντηση δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.

 

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.

Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.

Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί.»

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ