ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PIZZA ROMEO
POTIKA MYRTO
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε κατά την ανακοίνωση της λίστας των σχολείων προς συγχώνευση και κατάργηση από το υπουργείο Παιδείας ,ότι ενώ για το ένα τμήμα του δήμου (Καρπερό-Δήμητρα-Παλιουριά) υιοθετήθηκε η απόφαση –πρόταση  του Δ.Σ.- η οποία πρόταση του Δ.Σ. ήταν κατά πλειοψηφία- για ίδρυση 6/θέσιου δημοτικού  σχολείου με έδρα το Καρπερό και 2/θεσιου νηπιαγωγείου με έδρα τη Δήμητρα, όσον αφορά στην πόλη της Δεσκάτης, ενώ το Δ.Σ. ομόφωνα πρότεινε τη διατήρηση των 3 δημοτικών σχολείων, διότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλή, το υπουργείο δεν το έλαβε καθόλου υπόψη. Πριν τις τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν υπόψη η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους γονείς των μαθητών.

1.    Γιατί το υπουργείο έλαβε υπόψη μόνο  την απόφαση του Δ.Σ που είναι κατά πλειοψηφία  και όχι την ομόφωνη;

2.    Ποιοι λόγοι υπέβαλαν τη συγχώνευση των τριών δημοτικών σχολείων Δεσκάτης σε δύο, σε ένα δήμο που έχει χαρακτηριστεί ορεινός κατά τον Καλλικράτη;

3.    Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, με το κλείσιμο ενός σχολείου η πολιτεία δεν αποκομεί σημαντικό οικονομικό όφελος.

Φορείς και πολίτες της Δεσκάτης εκφράζουμε την αγανάκτηση μας, διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε από το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα των σχολείων στη Δεσκάτη υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  για να τα αφήσει ως έχουν.

Παράλληλα, όπως γράφουμε και στην απόφαση, ζητάμε τη δημιουργία εσπερινού λυκείου  για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση πολλοί συμπολίτες μας, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης  στη Δεσκάτη.

Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία σύσσωμου του λαού του Δήμου Δεσκάτης   μήπως το κλείσιμο του ενός σχολείου είναι η απαρχή γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής μας, φοβούμενοι μήπως ακολουθήσει το κλείσιμο και άλλων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ. ,Ι.Κ.Α., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ).

Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών του τόπου μας και ουσιαστικά την απαξίωση των πολιτών.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα μας , το βουλευτή του νομού μας, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και ειδικά το κυβερνών κόμμα να πάρουν δημόσια θέση και να υιοθετήσουν, αλλά και να δεσμευτούν να στηρίξουν  τα παραπάνω δίκαια αιτήματα που ομόφωνα αποφάσισε το συντονιστικό όργανο του Δήμου μας.

Συντονιστική επιτροπή Δήμου Δεσκάτης

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
kaltsiou
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
PINDOS
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS