Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Επιστρέφουν στη φύση δύο αρκουδάκια (22/11/2011)

Γεννήθηκαν με  έναν μήνα διαφο­ρά τον περασμένο χειμώνα στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο Περτούλι Τρικάλων, αλλά είχαν την κοινή μοίρα να χάσουν από μωρά τις μητέρες τους.

Το πρώτο βρέθηκε να κλαίει σπα­ρακτικά καλώντας τη μητέρα του σε δασική περιοχή του Άργους Ορεστικού και το δεύτερο, λίγες μέρες αρ­γότερα, στη στάνη κτηνοτρόφου που το κρατούσε για… κατοικίδιο.

Και τα δύο ορφανά αρκουδάκια μεταφέρθηκαν στον Κτηνιατρικό Σταθ­μό του «Αρκτούρου» στον Αετό Φλώρινας , όπου… γνωρίστηκαν και μεγά­λωσαν σαν αδέλφια σε ένα ελεγχό­μενο περιβάλλον, με διακριτική αν­θρώπινη παρουσία.

Χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμ­μα προσαρμογής, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα δύο αχώριστα αρκουδάκια είναι σήμερα έτοιμα να απελευθερωθούν στο φυ­σικό τους περιβάλλον μέσα στον χει­μώνα.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα βασίστηκε στο πρω­τόκολλο του Αμερικανού ειδικού Τζον Μπίτσαμ, στον οποίο οφείλει το όνομά του (Little John) το ένα από τα δύο αρκουδάκια. Το δεύτερο ονομάστηκε Νικήτας, συμβολίζοντας τη νίκη στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Το πρωτόκολλο, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, προ­βλέπει την περίθαλψη και εκπαίδευ­ση των ορφανών με την ελάχιστη δυνατή παρουσία του ανθρώπου, ώστε να μη συνηθίσουν στην εξάρτηση και να μη ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Πριν από την απελευθέρωση, οι υπεύθυνοι της περιβαλλοντικής ορ­γάνωσης θα τοποθετήσουν στον «Little John» και τον Νικήτα ειδικά ραδιοκολάρα, ώστε να παρακολουθούν την πορεία επανένταξής τους  στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS