ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
IKTEO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Συμμετοχή της Ν.Α Γρεβενών στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαικής Ημέρας Τουρισμού

Σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Palais de Congres – Square στις Βρυξέλλες απονεμήθηκαν τα βραβεία EDEN – Ευρωπαϊκοί προορισμοί Αριστείας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού.

 

 

 

 

Η Ν.Α. Γρεβενών, προσκεκλημένη ως Προορισμός Αριστείας 2008, συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις του δικτύου EDEN δια του νομάρχη κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Φέτος, ανάμεσα σε 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Ελλάδα ήταν η Ν.Α. Λέσβου που απέσπασε το πρώτο βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας – EDEN» έτους 2009 για την «Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού διοργανώθηκε τριήμερο συνέδριο του δικτύου EDEN, στις 7-9 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα οργανώθηκε έκθεση των βραβευθέντων προορισμών.

Τους «Ευρωπαϊκούς Προορισμούς Αριστείας» («Εuropean Destinations of Excellence» – EDEN») έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2006. Κάθε χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα: το 2007 συμμετείχαν 10 χώρες, το 2008 συμμετείχαν 20 χώρες και το 2009 συμμετείχαν 22 χώρες.

Στα οφέλη του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται:

Η χρήση δεικτών αειφορίας των ευρωπαϊκών προορισμών αριστείας.

Η θεσμοθέτηση του Δικτύου μεταξύ των νικητών προορισμών, όπου όλα τα μέλη συνεργάζονται μεταξύ τους, διασφαλίζοντας την ανταλλαγή πληροφόρησης και γνώσης.

Η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών

Η προβολή προορισμών στους οποίους η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS