ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Βενιζέλος: "Μέχρι 15 Δεκεμβρίου αντέχουμε χωρίς την 6η δόση" (3/11/2011)

Τα δέκα βήματα που θεωρεί αναγκαία για τη διάσωση της Ελλάδας αναλύει ο Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Δεν προχωράμε σε δημοψήφισμα, ξεκαθάρισε.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγράψω δέκα βήματα αναγκαία, για τη σωτηρία της χώρας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αρχίζοντας την ομιλία του.

«Έχοντας το βίωμα των Καννών, μπορώ να σας πω ότι αν επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση, περιττεύει η διεξαγωγή δημοψηφίσματος», είπε, σημειώνοντας πως με αυτήν τη λογική πήγαν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών στη Σύνοδο.

Ασκώντας κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όπως ακριβώς συνέβη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε επί της ουσίας», τόνισε και έκανε λόγο για ένα «ευρύτερο πολιτικό κλίμα που πρέπει να εδραιωθεί».

«Το νέο κεκτημένο της συναίνεσης πρέπει να το καλλιεργήσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Η συναίνεση είναι μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, αλλιώς η χώρα δεν αντέχει».

«Πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης αύριο»

Αναφερόμενος στην επικείμενη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σηκώσει τεράστιο βάρος για τη σωτηρία της χώρας, με τη βοήθεια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε να έρθουν κι άλλοι, να σηκώσουν αυτό το βάρος, όπως αναλογεί εθνικά», τόνισε.

Κύρωση της Συμφωνίας με 180 ψήφους

«Αυτή η νέα σύμβαση πρέπει να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών»,  είπε τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση σταθερή, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όπως ανέφερε ακόμη, πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, ενώ διαβεβαίωσε πως το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως και πολλαπλά εγγυημένο.

Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη, να αρχίσουν αύριο οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2012.

«Στα επόμενα τρία χρόνια αναμένουμε μείωση των τόκων κατά 14 δισ. ευρώ», πρόσθεσε, προειδοποιώντας πάντως, ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας είναι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

«Η δανειακή σύμβαση είναι ο μόνος δρόμος. Και μετά θα πάρει το λόγο ο λαός», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS