ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PIZZA ROMEO
POTIKA MYRTO
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS

Πανελλήνιες: Το 10 επιστρέφει και κλείνει … πόρτες για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Λιγότερες θέσεις, λιγότεροι φοιτητές, υψηλότερες βάσεις εισαγωγής. Ο χάρτης των Πανελληνίων εξετάσεων αλλάζει ξανά και φέρνει τα πάνω κάτω για 100.000 υποψηφίους.

 

Εξαιτίας των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων τμημάτων και σχολών, από το νέο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, θα… λείπουν δεκάδες τμήματα.

 

Επαναφέροντας τη βάση του 10, το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να βάλει «φρένο» στο φαινόμενο να μπαίνουν κάποιοι σε σχολές –κυρίως ΤΕΙ- με 10.000 μόρια ή βαθμολογίες του 2 και του 3!

 

Υπήρχαν και τμήματα πανεπιστημιακών σχολών όπου οι βάσεις εισαγωγής ήταν ακόμη και κάτω από τα 10.000 μόρια όπως η Ιταλική Φιλολογία στην Αθήνα (9.507) και στη Θεσσαλονίκη (6.580), η σχολή Μουσικών Σπουδών Ιονίου (7.352) και Αθήνας (6.465), η Γεωργίας Αιγαίου (8.078), Επιστημών της Θάλασσας Αιγαίου (9.311), Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης Ιωαννίνων (8.256) και η Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού Πελοποννήσου (9.939).

 

Σύμφωνα με το NewsIt.gr στα ΤΕΙ, 20 σχολές είδαν σπουδαστές να εισέρχονται με λιγότερα από 10.000 μόρια. Τα χαμηλότερα μόρια εισαγωγής είχε το Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης Μεσολογγίου με 6.444.

 

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις, το υπουργείο Παιδείας θα θεσπίσει 10 κριτήρια. Όπως γράφει το Έθνος, θα συνυπολογιστούν το μέγεθος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ, η χωροταξική κατανομή και η αναλογία φοιτητών/διδασκόντων.

 

Ρόλο θα παίξει και η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας αλλά και κατά πόσο οι εγκαταστάσεις των Ιδρυμάτων επαρκούν για το σύνολο των φοιτητών.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
kaltsiou
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS