ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Αιτήσεις για συνταξιοδότηση καταθέτουν δάσκαλοι και καθηγητές

Αιτήσεις για συνταξιοδότηση καταθέτουν, κατά εκατοντάδες, δάσκαλοι και καθηγητές, τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσλήψεις στην εκπαίδευση θα είναι μόλις 200. Για σοβαρά προβλήματα σε πολλά σχολεία προειδοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Κύμα συνταξιοδοτήσεων -που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε αρκετές ειδικότητες- θα σαρώσει και φέτος την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς σχεδόν 5.000 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν καταθέσει αίτηση παραίτησης.

Ο αριθμός των 5.000 συνταξιοδοτήσεων θεωρείται αρκετά μεγάλος με δεδομένο και τον πολύ μικρό αριθμό προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό που θα γίνουν εντός του Αυγούστου. Αν επιβεβαιωθούν μάλιστα οι πληροφορίες για μόλις 200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, τότε η αναλογία προσλήψεων – συνταξιοδοτήσεων διαμορφώνεται στο 1 προς 24.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, 1.674 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και 3.198 δευτεροβάθμιας (σύνολο 4.784) κατέθεσαν αιτήσεις για συνταξιοδότηση.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αίτηση παραίτησης υπέβαλαν 1.000 δάσκαλοι, 334 νηπιαγωγοί, και 50 καθηγητές Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής. Σε αυτούς προστίθενται 29 δάσκαλοι που αποχωρούν αυτοδικαίως, ενώ μέσα στη χρονιά καταγράφηκαν 261 παραιτήσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αφού οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν στο διάστημα 1 έως 10 Ιουλίου από καθηγητές, έφτασαν τις 3.198. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες, όπως αυτές των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, Οικιακής Οικονομίας, γεωπόνων κ.ά. όπου οι αποχωρήσεις που καταγράφονται φέτος είναι πάρα πολλές. Αν δεν ακολουθήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις -υποστηρίζουν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ομοσπονδιών-, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα σε πολλές σχολικές μονάδες.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι φέτος αποχωρούν 1.074 φιλόλογοι, 517 μαθηματικοί, 478 καθηγητές από τον κλάδο φυσικών, χημικών, βιολόγων, γεωλόγων), 314 καθηγητές αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS