ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!! Τι γράφουν όλοι στο προφίλ τους και γιατί;;;

Τι γράφουν όλοι στο προφίλ τους και γιατί;;;
Και ξαφνικά από χθες, ο ένας μετά τον άλλο οι χρήστες του facebook και στην Ελλάδα, άρχισαν να ανεβάζουν ασύλληπτα εμπνευσμένα post που συχνά δεν έβγαζαν νόημα και που συνοδεύονταν από μια επισήμανση που οδήγησε σε σάρωμα όλων των προφίλ με το συγκεκριμένο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Βιβλίου, ζητήθηκε από κάθε χρήστη να ανατρέξει στο πιο κοντινό του βιβλίο, να πάει στη σελίδα 52 και να γράψει ως status την πέμπτη πρόταση αυτής της σελίδας.

Από κάτω θα πρέπει οπωσδήποτε να γράψει το ακόλουθο«#Διεθνής_Εβδομάδα_Βιβλίου Παίρνουμε το πιο κοντινό μας βιβλίο, πάμε στη σελίδα 52, αντιγράφουμε την 5η πρόταση και την αναρτούμε ως στάτους. Δεν αναφέρουμε τον τίτλο. Συμπεριλαμβάνουμε τους κανόνες ως μέρους τους στάτους.»

Πρόκειται για μια από τις τάσεις που αν μη τι άλλο είναι ευφάνταστες και που αποτελούν την πιο εύκολη και παιχνιδιάρικη διάδοση των βιβλίων. Ενα παιχνίδι που κινητοποιεί την περιέργεια, ανοίγει στα σχόλια απολαυστικούς διαλόγους μεταξύ των φίλων, ακόμη και χρήσιμους διαλόγους για αυτή καθ’αυτή τη λογοτεχνία.

Ταυτόχρονα όμως δίνει υλικό για έρευνα και συμπεράσματα σχετικά με την αναγνωστική συμπεριφορά των χρηστών του facebook στην Ελλάδα – αν υποθέσουμε βέβαια ότι τήρησαν οι περισσότεροι τον όρο να πάρουν το πλησιέστερο βιβλίο και δεν άρχισαν να ψάχνουν στη βιβλιοθήκη για κάτι πιο επιτηδευμένο.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αντιδρούν σε αυτή τη μαζική κίνηση μιλώντας για συμπεριφορά… προβάτων, αλλά όπως κι αν είναι ένας μικρός θρίαμβος των κειμένων επετεύχθη – έστω και με αυτό τον τρόπο.

 

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS