Κινηματογράφος Γρεβενών

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
SECUTIRY
tsiarsiotis
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την ίδρυση των ΙΕΑΝΕ

Ο ΠεριφερειάρχηςΔυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής απέστειλε έγγραφο στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την ίδρυση των ΙΕΑΝΕ.

Η επιστολή του ΠεριφερειάρχηΔυτικής Μακεδονίας έχει ως εξής: 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε πρόταση του Σχεδίου Νόμου με θέμα την Επέκταση και Αναμόρφωση του Θεσμού των Διδασκαλείων και την μετονομασία αυτών σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής  Μακεδονίας είναι το μόνο που έχει εξαιρεθεί από τη λίστα των Πανεπιστήμιων που διαθέτουν Παιδαγωγικά Τμήματα και θα δύνανται να ιδρύσουν  ΙΕΑΝΕ.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν  τα Παιδαγωγικά Τμήματα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, καθώς διαθέτουν τόσο την υλικοτεχνική υποδομή όσο και την τεχνογνωσία αλλά και τις απαραίτητες δομές λειτουργίας για να υποστηρίξουν προγράμματα σπουδών μετεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε όπως προληφθεί η παραπάνω άδικη και άνιση αντιμετώπιση προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο λειτουργεί 20 χρόνια, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι θα αναγκάζονται για τις ανάγκες της επιμόρφωσής τους να μετακινούνται σε άλλες περιφέρειες με όλες τις αρνητικές προεκτάσεις -χρόνου και οικονομικές-, ειδικά σήμερα που η χώρα μας διανύει περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Σημειώνουμε ότι στην ίδια πρόταση του Σχεδίου Νόμου εκφράζεται η επιθυμία να υπάρχει ένα Ινστιτούτο Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε κάθε Περιφέρεια.

Δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα Παιδαγωγικά Τμήματα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας πληρούν τους όρους λειτουργίας των προαναφερόμενων επιμορφωτικών δομών, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για να συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Νόμου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, από το οποίο θεωρούμε ότι εξαιρέθηκε εκ παραδρομής.

                                                               

                                                

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή
SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Grevenamedia @facebook

Αναγνώστου Ιωάννης