ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Ελληνικά Παράδοξα!

Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων έκανε κυβέρνηση με περίπου 4 δωδεκάδες υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς!

Η Ιταλία των 60 εκατομυρίων έκανε κυβέρνηση με 12 υπουργούς για 15 μήνες!

Η ελληνική θα έχει διάρκεια 3 μηνών μέχρι την 19η Φεβρουαρίου!

Ο κ.Σαμαράς την λέει υπηρεσιακή και μεταβατική( στην δική του κυβέρνηση όπως επιθυμεί διακαώς)!

Η 19η θα είναι η μέρα του!

Ο κ. Καρατζαφέρης σωτηρίας! Έχει μια σωτηριολογική εμμονή και φαίνεται ότι ο πατριωτισμός του ΛΑΟΣ ξεχυλίζει,διαχέεται,υπερκαλύπτει και χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση!

Η κυρία Παπαρήγα «μαύρη» κυβέρνηση, γιατί «μαύρες» μέρες περιμένουν τους εργαζόμενους!

Πάντως όσο περισσότερες «μαύρες» μέρες περνούν οι εργαζόμενοι, τόσο αυξάνονται τα «κουκιά» και οι «άσπρες» μέρες του κόμματος!

Ο κ. Τσίπρας τρικοματική κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί, 70% ΠΑΣΟΚ,20% ΝΔ και 10% ΛΑΟΣ και δεν συμμαζεύεται…

Ο κ. Σαμαράς και οι «δικοί» του, δεν έχουν αποδεχτεί ακόμα ότι συγκυβερνούν!

Με δύο αντιπροέδρους του κόμματος (Δήμας, Αβραμόπουλος) και 4 στενούς συμβούλους του κ. Σαμαρά, στην κυβέρνηση σε καίρια υπουργεία, …στηρίζει αλλά δεν συγκυβερνά!

Άβυσος η ψυχή των ανθρώπων!

Απο το «Πέσαν οι Μάσκες,εκλογές τώρα»,σε λίγες μέρες άρχισαν οι μεγάλες εκπτώσεις!

Και βέβαια έβαλε κόκκινη γραμμή εθνικής υπερηφάνειας την μή «υπογραφή» συμφώνου, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις!

Μόνο που αυτή η «ψωροπερηφάνεια», μπορεί να στερήσει απο εκατομμύρια συνταξιούχους και μισθωτούς να μήν πάρουν δεκάρα και να μήν κάνουν Χριστούγεννα!

Αυτούς τους εργαζόμενους και μισθωτούς που τώρα δεν τους σκέφτεται, δεν τους λογάριαζε και όταν η κυβέρνησή του εξανέμιζε τα αποθεματικά των Ταμείων και τους κόπους μιας ζωής, με τα «Δομημένα Ομόλογα», ή όταν στην πενταετία 2004-2009 αύξησε το χρέος στο διπλάσιο(κατά 170 δισ. ευρώ).

Απο την άλλη τους δίδαξαν τον δρόμο της τρυφηλής ζωής, των επικύψεων, της συναλλαγής, της αναξιοπρέπειας και την συμπεριφορά χαμαιλεόντων, στο πελατειακό κράτος της ευκολίας και της διαφθοράς!

Δεν σκέφτεται την πείνα την εξαθλίωση και τις φοβερές συνέπειες, μα την υπηρηφάνεια τους!

Ας ρωτήσει πόση υπερηφάνεια έχει απομείνει στούς πολυπληθέις Μεσσήνιους φίλους του, που κατέλαβαν επι υπουργείας του,όλως τυχαίως,τις θέσεις του έτοιμου Μουσείου της Ακροπόλεως και τι προτιμούν!

Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά θα τον διευκολύνει!

Και θα υπογράψει με κάποιο μαγικό τρόπο!

Και δεν θα φαίνεται!

Πολλοί, βέβαια, καυχώνται, κατόπιν της γραμμής που έλαβαν, ότι κατάφεραν στο μέσο της θητείας, να εξαναγκάσουν τον πανίσχυρο πρωθυπουργό σε παραίτηση!

Σε αυτό όμως είναι γνωστό, ότι συνέβαλαν πολύ περισσότερο, η Μιλένα, η Βάσω, ο Λιντζέρης και οι προηγηθέντες αυτών,που αφού πήραν την λαϊκή εντολή άπαξ, με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, την μετέτρεψαν στο διηνεκές με ίδιον μπαϊράκι!

Δεν ξέρουμε πως και πότε ρώτησαν αυτοί τον λαό και τι τους απάντησε! Το δημοψήφισμα τούς πείραξε!

Την τίμια στάση όσων παρέδωσαν την έδρα και την ευθύνη δεν ακολούθησαν!

Και ανάγκασαν τον Κ. Καρατζαφέρη να πεί στην Βουλή ότι «άν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα,οι περισσότεροι απο εδώ μέσα θα είχαν καταδικαστεί…»

Πάντως ο πρωθυπουργός έκανε την πιο σώφρωνα και γενναία πράξη.

Δίδαξε ήθος και πολιτισμό!Πράγματα για τα οποία πολλοί δεν θα έκαναν ποτέ και το μόνο που γνωρρίζουν είναι να λοιδορούν.

Η θυσία του θριαμβευτή των εκλογών του Οκτώβρη του 2009 με 11 μονάδες μπροστά, ελπίζουμε να πιάσει τόπο.

Και λάθη έγιναν και παραλείψεις.

Όμως κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν πάλεψε, δεν έτρεξε, δεν μάτωσε, αυτά τα δύο χρόνια ολημερίς και ολονυχτίς.

Χωρίς σκάνδαλα χωρίς προκλήσεις με συνεχές κυνηγητό και ξήλωμα μηχανισμών, παρακράτους και αεριτζήδων!

Σαν πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας, μέσα στη δίνη, στη μεγάλη δομική κρίση του χρηματηστηριακού καπιταλισμού, των άυλων τίτλων, των κερδοσκοπικών και επιθετικών κεφαλαίων, έδωσε την πολυεπίπεδη μάχη όχι μόνο χωρίς την απαραίτητη στήριξη, αλλά με συνεχές πριόνισμα εκ των έσω.Οι λαθεμένες επιλογές προσώπων που έχουν στόχους μεγαλεπήβολους και καριέρες πολιτικές, με ξένες και δάνειες δυνάμεις, οι γηρασμένοι σε καρέκλες βουλευτές και παραγοντίσκοι, οι τεμπέληδες της «εύφορης» κοιλάδας, οι ανεπάγκελτοι, οι σιτιζόμενοι στο δημόσιο «Πρυτανείο» ήταν βαρίδια και σύμμαχοι των εχθρών!

Σε καλύτερες μέρες όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν. Ας θεσμοθετηθεί το όριο των 2 θητειών(εκλόγιμων ή διορισμένων) σε κάθε δημόσια θέση έξουσίας.

Ας μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200.Με τον Καλλικράτη και τηνΠεριφερειακή Αυτοδιοίκηση ο ρόλος και η χρησιμότητα 300 βουλευτών έχει εκλέιψει. Ας καθιερωθεί μια σύνταξη, η επαγγελματική και όχι πολιτική!

Ας συζητήσουμε και την ένισχυση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας(προεδρική Δημοκρατία) μιας και απίθανη φαντάζει η μονοκομματική διακυβέρνηση!

Ας μήν ανακυκλώνονται,ελέω θεού, οι ίδιοι και οι ίδιοι, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς κρίση.

Πολλά πρέπει να γίνουν. Επειδή Ο Γ.Α.Παπανδρέου,έχει την δύναμη της αναγγέννησης,της τόλμης και της ανατροπής, μπορεί και πρέπει να πάρει σύντομα πρωτοβουλίες!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας

Υστερόγραφα:1) Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ στα Γρεβενά συμπλήρωσαν μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα με τούς αναπληρωματικούς(Δεκαοχτάδα!) Παράσταση νίκης; Παράσταση για ένα ρόλο, στο θέατρο του παραλόγου!

2)Είναι δείγμα μεγάλης ανευθυνότητας και λαϊκισμού,απο επίσημα χείλη τοπικού άρχοντα η προσχώρηση στο κίνημα του «Δεν Πληρώνω»!Είναι πάγια θέση της τοπικής Αυτοδιοίκησης η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και μάλιστα της μεγάλης. Άλλο η «πονηρή» και συστηματική αποφυγή πληρωμής του Ειδικού τέλους Αακινήτων και άλλο ότι κάποιοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν.Άλλωστε η τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ΣΑΤΑ και οικονομική ενίσχυση. Απο πού θα προέλθει;Τα καπετανάτα και η ανευθυνότητα θα οδηγήσουν πολλούς συμπολίτες μας σε αξεπέραστα προβλήματα και περιπλοκές!

Ας το αντιληφθούνε έγκαιρα πού ωθούν τον κόσμο και άς μήν γινονται «κουρείς» στου «κασίδη το κεφάλι»! Αρκετά βάσανα έχει ο κόσμος, δεν χρειάζεται και άλλα!

3) Καλά θα ήταν αν κάποιοι κομπορημονούντες, είχαν πρόσβαση στις ιδέες μας και όχι στα ηλεκτρονικά μηνύματα! Το επιτάσσει η ελευθερία διάδοσής των!

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS