ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Δρομολογείται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (24/11/2011)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, η προγραμματισμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως Ε.Σ.Π.Α. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, του Βουλευτή του Νομού Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, του Αντιδημάρχου Γρεβενών κ. Γιάννη Νασίκα, του εκπροσώπου του ΕΟΤ κ. Σπήλιου Σπηλιόπουλου, ο οποίος παρίστατο και εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του πρόεδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κ. Χρήστου Παπαξάνθη και υπηρεσιακών παραγόντων, με σκοπό τον καθορισμό των διαδικασιών για την ένταξη τριών έργων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

Η κ. Ζεμπιλιάδου ενημερώθηκε ότι τα έργα στην περιοχή της Βασιλίτσας έχουν την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και η εκτέλεσή τους είναι απόλυτα αναγκαία, καθότι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών. Αναφέρθηκε ότι φορέας υλοποίησης των έργων θα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), με πρωτοβουλία του οποίου θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Ε.Ο.Τ., Δήμου Γρεβενών, ως ιδιοκτήτη των δημοτικών εκτάσεων και Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, και ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την ταχύτερη δυνατή ένταξη των έργων στο Ε.Σ.Π.Α.

Η κ. Ζεμπιλιάδου, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, δήλωσαν ότι οι επενδύσεις στη Βασιλίτσα θεωρούνται σημαντικές για την ανάπτυξη του Νομού και επομένως είναι πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Ανάπτυξης. Κατά συνέπεια είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή ένταξη των έργων στο Ε.Σ.Π.Α.

Για το σκοπό αυτό, καθόρισαν τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη χρηματοδότηση των έργων μέσω του Ε.Σ.Π.Α. Ζήτησαν από τον Ε.Ο.Τ. να επισπεύσει τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης και να ετοιμάσει τον πλήρη φάκελο των έργων, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη τους στο Ε.Σ.Π.Α., αμέσως μετά τη θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι φάκελοι των έργων συμφωνήθηκε να υποβληθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από ειδική πρόσκληση που θα εκδοθεί για τη χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της ομάδας μελετών του Ε.Ο.Τ. κ. Σπήλιος Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ότι ο φάκελος του έργου της αντικατάστασης των αναβατήρων θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, του κέντρου διημέρευσης (Σαλέ ημέρας) σε ενάμιση μήνα και του έργου εγκατάστασης νέου αναβατήρα στη θέση «Βρύσες» και τεχνητής χιόνωσης σε χρονικό διάστημα λιγότερο από αυτό που απαιτείται για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του.

Ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχαρίστησαν την κ. Ζεμπιλιάδου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη θετική συμβολή τους στην προώθηση αυτών των έργων, η υλοποίηση των οποίων είναι απαίτηση των παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας του Ν. Γρεβενών εδώ και δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS