ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PIZZA ROMEO
POTIKA MYRTO
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS

Δήλωση κ. Γιώργου Κασαπίδη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση στη Βουλή του Σ/Ν «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και Εισροών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων, νοθειών και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά αγροτικών προϊόντων, που γίνονται ολοένα και συχνότερα, η Κυβέρνηση απαντά νομοθετικά με μια απλή καταγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων.

Καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, η Κυβέρνηση βαφτίζει νομοσχέδιο μια απλή υπουργική απόφαση, στην οποία και συμφωνούμε, για να καλύψει την ένδεια του ΥπΑΑΤ σε νομοθετικό έργο, εδώ και 18 μήνες.

Με τον τρόπο αυτό ρίχνει και στάχτη στα μάτια των γεωργών για υποχρεώσεις που έχει και δεν τηρεί, σε θέματα ελέγχου στην αγορά αγροτικών προϊόντων.

Αυτό που πιστεύουμε ότι προέχει στην αγορά αγροτικών προϊόντων και εφοδίων είναι οι αυστηροί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται και εδώ και 6 μήνες έχουν παύσει να γίνονται.

Έλεγχοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, μας εγκαλούσε διαρκώς ενώ τώρα, ως κυβέρνηση, έχει κυριολεκτικά ακυρώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μετά και τη μεταφορά του ΕΦΕΤ από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Υγείας και την πλήρη απαξίωση του μέχρι σήμερα.

Ασκώντας γόνιμη κριτική, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, καταθέσαμε οκτώ στοχευμένες προτάσεις για την αποκατάσταση της τάξης στην αγορά αγροτικών προϊόντων.

Η δημιουργία και καλή οργάνωση δομών εμπορίας (λαϊκές αγορές, λαχαναγορές ή δημοπρατήρια) σε κάθε περιφέρεια, η πάταξη του φαινομένου των εκπτωτικών τιμολογίων, η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων καταναλωτών, η διακίνηση τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, η εφαρμογή ισοζυγίου προϊόντων, η οργάνωση της αγοράς των ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντων ανάλογα με αυτή των βιολογικών.

Για όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, τονίσαμε την αναγκαιότητα των αυστηρών ελέγχων της Πολιτείας, χωρίς τους οποίους, οποιαδήποτε προσπάθεια καλών προθέσεων για την εμπορία αγροτικών προϊόντων και εφοδίων στην αγορά νομοτελειακά θα πέφτει στο κενό».

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
kaltsiou
Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
PINDOS
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS