ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PIZZA ROMEO
POTIKA MYRTO
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS

Απορρόφηση των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας – Διαβάστε ποιο ΤΕΙ αγνοεί την ανεργία

Μπορεί τα ποσοστά ανεργίας να έχουν χτυπήσει κόκκινο ακόμα και πλέον για τους αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης, αυτό όμως δεν φαίνεται να αφορά τους αποφοίτους του τμήματος σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισα , καθώς δύο στους τρεις βρίσκουν άμεσα δουλειά.

Από τα πρόσφατα στοιχεία της ορκωμοσίας των σπουδαστών του τμήματος, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», προκύπτει ότι το 70% από αυτούς έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά προτού καλά καλά αποκτήσει το πτυχία του.

Από τους υπόλοιπους, περίπου το 13% είτε υπηρετούσε στο στρατό, είτε σπούδαζε σε κάποιο μεταπτυχιακό τμήμα, άρα μόνο το 17% αυτών δεν έχει απορροφηθεί στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά στους παλαιότερους αποφοίτους, οι οποίοι ήδη εργάζονται, ένας στους δύο δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την επαγγελματική του πορεία, ενώ το 75% των σπουδαστών του τμήματος ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του ο Σχεδιασμός Επίπλου και η επιλογή δεν έγινε τυχαία.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τμήμα προσφέρει γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία της παραγωγής και του σχεδιασμού επίπλου.

Οι απόφοιτοί του απασχολούνται σε πληθώρα τομέων: από τον σχεδιασμό έως την αξιολόγηση και κοστολόγηση των προϊόντων και τον έλεγχο της τήρησης προδιαγραφών αυτών.

Η δημοφιλία του τμήματος σχετίζεται κατά κύριο λόγο, με τους καθηγητές του, τον εργαστηριακό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κανιστράς – Τζιόλας
Κινηματογράφος Γρεβενών
Κυνηγετικός Σύλλογος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
kaltsiou
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS