ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
IKTEO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών

Τέλος στο καθεστώς των μετεγγραφών, έτσι τουλάχιστον όπως ίσχυαν έως σήμερα, βάζει από φέτος το υπουργείο Παιδείας, καθώς πλέον όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) θα εγγράφονται απευθείας στις σχολές προτίμησής τους με βαθμολογικά κριτήρια και σε επιπλέον ποσοστό θέσεων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για κάθε τμήμα όπου θα εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι και το υπουργείο θα καθορίσει για κάθε τμήμα ξεχωριστά ένα ποσοστό θέσεων στο οποίο θα μπορούν να εγγράφονται όσοι ανήκουν στις κατηγορίες πολύτεκνων, τρίτεκνων κ.ά. Ο συνολικός αριθμός των πρόσθετων θέσεων δεν θα ξεπερνά το 20% από τον αρχικό αριθμό εισακτέων, αλλά θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένος για κάθε τμήμα, και θα εξαρτάται από τις υποδομές του και το προσωπικό. Αναφορικά με τις σχολές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών θα μπορούν να εγγράφονται μέσω του επιπλέον ποσοστού θέσεων, μόνο στην περίπτωση που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά ετησίως τις 50.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρχει εξορθολογισμός στην κατανομή των εισακτέων, ενώ εφεξής δεν θα υπάρχουν χρονοτριβές στην εγγραφή των «μετεγγραφέντων» φοιτητών.

(Νικολ.Τριγκα – Μιχ.Νιβολιανίτης)

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS